3. august 2022
Skrevet av: Yvonne Aasbø
Nyhet

Vi blir lærlingbedrift og møter høsten med hele tre nyansatte

Kompetanseutvikling har alltid vært viktig for oss i Edge. Alle ansatte har en “kompetansebank” der 10 % av arbeidstiden kan brukes til nettopp dette formålet. Det er flott å kunne bidra til å utdanne dyktige fagarbeidere også.

Det er to lærlinger som hadde sin første dag hos Edge 1. august. Lamek Berhe (18) skal ta fagbrev i IT-utvikling. Han bor med familien sin i Porsgrunn og kom fra Eritrea for fire år siden. Han snakker allerede godt norsk og viser en sterk interesse for IT-utviklingsfaget.

– Jeg synes det er veldig spennende å lage nettsider. Det er det jeg driver med på fritiden, forteller Lamek. – At jeg nå kan ha det som jobb er kjempegøy. Jeg gleder meg til å lære mye av mine kollegaer her i Edge.

Den andre lærlingen heter Amund Bråten Østland (17). Han skal ta fagbrev i medieproduksjon. Amund er fra Kragerø og gleder seg til han fyller 18 i september og kan kjøre egen bil til jobben i Powerhouse.

– Jeg har laget film og tatt bilder så lenge jeg kan huske. Alle sparepengene mine har gått til å kjøpe kamerautstyr, forteller Amund, som også har en egen YouTube-kanal: Lillebror Media. – Edge Branding var førstevalget mitt som lærlingbedrift. De er skikkelig kreative og flinke!

Amund skal jobbe med filmproduksjon og animasjon, med kreativ leder Thomas Flogstad som mentor.

– Det er lett å se at Amund er lidenskapelig opptatt av faget. For ham er ikke dette bare et yrke, men en hobby. Det er avgjørende for å bli skikkelig god, sier Thomas.

Designgjengen vår styrkes også. Martine Nicander (34) er fra Larvik og bosatt i Åsgårdstrand med mann og to små barn. Hun har bakgrunn som motedesigner og har jobbet med mote hos både Varner og Iben. Etter flere år i bransjen bestemte hun seg for å bytte beite, og utdannet seg til grafisk designer.

– Jeg ønsket å fortsette med å jobbe kreativt og visuelt, men i et fag der det er kort vei fra idé til resultat. Og så er det så stor variasjon innen grafisk design – både når det gjelder fysiske og digitale flater, samt bransjer og bedrifter, forteller Martine. – Jeg brenner for å hjelpe merkevarer å ta ut sitt potensial, og uttrykke sin egenart på en tydelig og attraktiv måte.

Vi ønsker Lamek, Amund og Martine hjertelig velkommen til oss!