Burglar

Rent kjøtt, ren llidenskap og godt håndverk

Er du en av de mange som bare elsker en god burger? Enten turen går til New York, Berlin eller Oslo, er du som en harebikkje med los på jakt etter “byens beste”? I Skien og Porsgrunn behøver du ikke lete. Det er bare å dra rett til Burglar! Der serveres burgere basert på ekte kjærlighet til mat.

Når nye konsepter skal skapes og etableres, er det alltid morsomt å komme grytidlig inn i prosessen. Burglar drives av de samme folka som står bak Jacob & Gabriel og Strøm i Skien. Med seg på laget har de blant andre Harald Taraldlien, fjellstø kokk fra Vinje med fartstid som kjøkkensjef på legendariske Kverneriet i Oslo.

Så fort idéen var skapt, satte de seg ned sammen med oss i R8 Edge. Vi fikk jobbe med alt fra navn (nei, det er ikke noe vi har stjålet!) til logo, det visuelle uttrykket – og nettsider inkludert takeaway-løsning.

Det viktigste kan vi derimot ikke ta noe av æren for: Smaksopplevelsen! Den er basert på en sikker oppskrift: kunnskap om, og kjærlighet til, god mat! Eller, som de selv skriver i menyen sin:

‘Rent kjøtt, ren lidenskap og godt håndverk er smaken av Burglar. Kjøttet kvernes her på kjøkkenet vårt. Der lager vi også alle dips og ingredienser til shaker, som brownies. Fra bunnen av! Tinholt baker burgerbrødet – etter en oppskrift vi har smakt oss fram til sammen med deres bakere.’

Under VM-Torget i Skien sommeren 2018, tjuvstartet Burglar med prøvesalg av noen av burgerne de fortsatt har på menyen. De falt – forsiktig sagt – i smak! 4 500 (fire tusen fem hundre!) burgere gikk unna – sammen med flere tusen liter øl. Da Burglar åpnet sin første restauranten på Arkaden i september, var det mange som hadde gledet seg lenge. Uker uten en Burglar kan lett gi abstinens …

Nå er restaurant #2 en realitet! I det nye næringsbygget vis a vis Comfort Hotel på Kammerherreløkka i Porsgrunn, åpnet Burglar dørene torsdag 25. april! Velkommen – og gratulerer!

Fra første workshop, der Kristian og Yvonne skapte en “crime scene” med inspirasjonsbilder og flip-overe, har det vært en spennende reise å følge skapelsen av en merkevare. Vi er strålende fornøyd med resultatet!
Lars Ludvig Jacobsen, eier Burglar